Primátor P.Obrimčák a poslanci zložili slávnostný sľub

21.12.2010 Stropkov

Stropkov 21. decembra (TASR) – Na ustanovujúcom zasadnutí Mestského zastupiteľstva v Stropkove (MsZ), ktoré sa konalo v pondelok (20.12. ), zložili predpísaný sľub opätovne zvolený primátor Peter Obrimčák (Smer-SD) a 18 poslanci.
Funkciu zástupcu primátora mesta bude vykonávať poslanec MsZ Pavol Kačic (ĽS-HZDS). TASR o tom dnes informoval hovorca mestského úradu Imrich Makó.
Obrimčák je primátorom od roku 2006 a v novembrových voľbách získal od občanov mandát na ďalšie štyri roky. Zdôraznil, že do funkcie vstupuje so zreteľným a jasným vedomím zodpovednosti za ďalší vývoj a rozvoj mesta.
"Začíname nové volebné obdobie, ktoré podobne ako to predchádzajúce, nebude jednoduché. Nemožno však hovoriť o začiatku, kedy za všetkým urobíme hrubú čiaru a začneme odznova. Naša práca nutne nadväzuje na začaté projekty a nedokončené investície, " konštatoval primátor.
Dodal, že občania od vedenia mesta očakávajú transparentnosť, prístup k informáciám a predovšetkým dialóg. V nasledujúcich štyroch rokoch sa budú snažiť urobiť všetko pre to, aby občania nadobudli pocit a presvedčenie, že vedenie mesta je tu pre nich.
Poslanci sa na svojom prvom zasadnutí venovali predovšetkým voľbám vyplývajúcim zo zákona o obecnom zriadení. V rámci programu zvolili šesťčlennú mestskú radu a predsedov komisií, ktoré budú pracovať pri mestskom zastupiteľstve.
Podľa prednostu MsÚ Ivana Klebana by vzhľadom na zloženie poslaneckého zboru mohli v mestskom parlamente pôsobiť až tri poslanecké kluby. Upozornil však, že ich konštituovanie je v štádiu rokovaní a konkrétne zloženie a počet bude známy na januárovom zasadnutí zastupiteľstva.
 

Vyberte región